• Afrekenen is uitgeschakeld.
  • Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tegelsnijplank

Merken

Tegelsnijplank

Tegelsnijplank

Ben je op zoek naar een A-kwaliteit tegelsnijplank, dan ben je bij www.tegelextra.nl aan het juiste adres.

Waarom is een goede tegelsnijplank zo belangrijk?

Een goede tegelsnijder is onmisbaar bij het op maat snijden van een kwaliteitstegel. Om een tegel recht af te snijden zonder slordige randen dien je een goede tegelsnijplank te gebruiken. Ook het breken van de tegels moet goed gebeuren. De meeste tegelsnijplanken bieden een mobiel breekmechanisme. Het mobiel breekmechanisme kent een hefboom effect. Hiermee weet je zeker dat de gesneden tegel in een rechte lijn afbreekt. De gemiddelde tegelsnijplank heeft een breekkracht van 800kg tot 1500kg. Door deze breekkracht van de tegelsnijplank is het breken van de hardste tegels dus geen probleem.

Welke lengte tegelsnijplank heb ik nodig?

Dit is geheel afhankelijk van de lengte van je tegel. Een kleine tegel is prima te snijden met een wat kleinere tegelsnijplank. Een grote tegel dient uiteraard gesneden te worden met een grote tegelsnijplank. 

Je kan voor de wat kleinere tegels een tegelsnijplank gebruiken van 80cm. Rubi levert ook een tegelsnijplank van 155cm. Hiermee is snijden van een groot formaat tegel dus geen enkel probleem.

Dien ik nog ergens anders op te letten dan enkel de lengte van de tegelsnijplank?

Ja, je dient bij het uitkiezen van een tegelsnijplank altijd rekening te houden met de dikte van de tegel. Ook is bij het uitkiezen van de juiste tegelsnijplank belangrijk of de tegels glad of ruw zijn. Dit zou eventueel gevolgen kunnen hebben voor de breekgevoeligheid van de tegel.

Verhuurt tegelextra.nl ook tegelsnijplanken?

Nee, helaas verhuren wij geen tegelsnijplanken. In het verleden hebben wij dit gedaan, echter ontvingen wij de tegelsnijplank vaak kapot terug. Het verzenden en ontvangen van een tegelsnijplank is ook te kostbaar.

Wordt de tegelsnijplank compleet geleverd?

Ja, de tegelsnijplanken van Rubi worden compleet geleverd met transportwielen, en een handig handvat voor transport. Om direct gebruik te maken van de tegelsnijplank zal deze ook geleverd worden met 2 snijwieltjes.

Wat kost een goede tegelsnijplank?

Een goede tegelsnijplank verkopen wij vanaf €230,-. Des te groter de tegelsnijplank, des te hoger de kosten zullen zijn.

Zijn wand en vloertegels te snijden met een tegelsnijplank?

Ja, dit is geen probleem. De tegelsnijplanken hebben een enorme breekkracht waardoor de snijden en breken van de hardste vloertegels geen probleem is.

Kan ik met een tegelsnijplank ook uitsparingen maken voor bijvoorbeeld een stopcontact?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Dit zal je moeten doen met een slijptol.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste tegelsnijplank? Neem contact op via info@tegelextra.nl of bel op 085-3038928.

Heeft tegelextra.nl ook tegelzetters die het werk voor ons uit handen kan nemen?

Jazeker, indien je zelf niet de technische kennis hebt om de keramische tegels goed te verwerken kan je altijd een beroep doen op onze tegelzetters. Wij leveren enkel de producten en zij komen het verwerken bij je. Je krijgt van ons een offerte voor het materiaal, en van hun voor het leggen van de tegels. Zij nemen hun eigen tegelsnijplank, lijm en voeg mee.